Skok-šut Nedima Remilija (Reuters)
Skok-šut Nedima Remilija (Reuters)

Dobre vesti za rukometaše Srbije: Francuska bez Remilija na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | sub. 25.12.21. | 22:50

Desni bek ne putuje na kontinentalnu smotru zbog preloma stopala

Muška rukometna reprezentacija Francuske je minulog leta postala Olimpijski šampion, ali će u borbu za evropske medalje poći poprilično oslabljena. Selektor Trikolora Gijom Žil objavio je da neće moći da računa na desnog beka Nedima Remilija koji je pre tri dana na treningu doživeo prelom stopala. Uz želje da budućem rukometašu Vive Kjelcea oporavak prođe što bezbolnije, ne možemo da ne konstatujemo da ovo jesu dobre vesti za reprezentaciju Srbije koja na predstojećem Euru uprav čini grupu smrti sa Francuskom, Hrvatskom i Ukrajinom.

Nakon odluke koja je doneta posle konsultacija sa medicinskim timovima Pari Sen Žermena i francuske reprezentacije, Remili je postao treći rukometaš Trikolora koji neće nastupiti na predstaojećoj kontinentalnoj smotri koja je na programu u januaru. Pre njega otpisan je levi bek Timoti Ngesan kao i Žan Žak Akeviloa.

Izabrane vesti

Početak priprema francuskog državnog tima zakazan je za sutra, a otvoriće ih bez Nikole Karabatića, Benoe Kunkuda i Janisa Lenea koji su pozitivni na korona virus, kao i Vensana Žerara koji će biti odsutan zbog porodičnih obaveza.

Podsetimo, početkom januara ove godine Srbija je odigrala dve utakmice protiv Francuske, napravila ogroman podvig pobedom 27:24 u Zrenjaninu, a možda još veći ne izgubivši od Nikole Karabatića i drugova četiri dana kasnije u Kreteju (26:26).



tagovi

Rukometna reprezentacija FrancuskeRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara